Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

MENIU - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

MENÍU s. n. 1. listă a felurilor de mâncare și a băuturilor servite la o masă, la un banchet etc. 2. (inform.) parte a unui program, afișată pe ecranul calculatorului care oferă utilizatorului mai multe opțiuni. (< fr. menu)

Sursa : neoficial

 

MENÍU, meniuri, s.n. Totalitatea felurilor de mâncare servite la o masă. ** Listă pe care sunt scrise felurile de mâncare și băuturile servite într-un restaurant, împreună cu prețurile respective; listă de bucate. * Meniu fix = masă servită (la prânz) într-un restaurant, la care numărul și ordinea felurilor de mâncare sunt stabilite zilnic de restaurantul respectiv (și al cărei preț este redus). - Din fr. menu.

Sursa : DEX '98

 

MENÍU s. listă de bucate, listă de mâncare.

Sursa : sinonime

 

meníu s. n., art. meníul; pl. meníuri

Sursa : ortografic

 

MENÍU \~ri n. 1) Totalitate a felurilor de mâncare ce se servesc la o masă. 2) Listă de feluri de mâncare și de băuturi care se servesc într-un local public. /menu

Sursa : NODEX

 

MENÍU s.n. Lista felurilor de mâncare de la o masă, de la un banchet etc.; mâncărurile servite la o masă. [Pron. -niu, var. menu s.n. (pron. me-). / < fr. menu].

Sursa : neologisme

 

MENÍU, meniuri, s.n. (Inform.) Listă de comenzi adresate calculatorului, listă oferită utilizatorului de către un program informatic. - Din engl. menu.

Sursa : DLRLC

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.