Istoric archeus.ro

 

1 Decembrie 2009

 

Rescrierea întregului site - întregul site a fost rescris de la zero. Se are în vedere publicarea codului sursă ca proiect cu sursă libere (open-source). S-a încercat păstrarea intactă a vechilor funcționalități.

15 Octombrie 2009

 

Ubiquity-DEX - căutarea în DEX folosing Ubiquity pentru Firefox . Detalii aici.

1 Iunie 2009

 

Corector gramatical și de stil pentru limba română: ajută la identificarea greșelilor de gramatică, a greșelilor de exprimare și a greșelilor de stil. Detalii aici.

06 Februarie 2009

 

Adăugare diacritice online: aplicație online care permite adaugarea de diacritice la un text scris fără diacritice sau parțial cu diacritice. Detalii aici.

1 Noiembrie 2008

 

Modificare diacritice: se folosesc diacriticele cu virgulă (vechea versiune a site-ului folosea diacritice cu sedilă).

05 Mai 2007

 

Corector ortografic pentru limba română (romanian spell checker)

Corectorul ortografic este un program creat pentru a verifica corectitudinea textului dintr-un document. Un astfel de corector nu verifică dacă textul este corect din punct de vedere gramatical ci doar din punct de vedere al ortografiei.

Atât corectorul ortografic cât și programele în cadrul cărora este folosit sunt gratuite. Corectorul ortografic este disponibil pentru: OpenOffice, Firefox și Thunderbird

15 Februarie 2008

 

Corectorul ortografic pentru limba română a fost completat cu o listă de nume proprii.

10 Martie 2007

 

WebServices - în traducere Servicii Web - sunt colecții de standarde bazate pe XML / SML care permit comunicarea și interacțiunea între sisteme (independent de platformă și tehnologie).

01 Martie 2007

 

DEX-XML - DEX în format XML este o încercare de a transforma definițiile din DEX din format HTML în format XML.

Pentru o variantă demonstrativă - click aici.

Pentru download - click aici.

Pentru detalii nu ezitați să ne contactați.

28 Octombrie 2006

 

Acum se poata căuta forma bază a unui cuvânt!

Se pot căuta cuvinte precum sunt, mergând, fost, căni, etc.

Mai mult, acolo unde este cazul, vă sunt sugerate și alte forme ale cuvântului, cu și fără diacritice. De exemplu, dacă veți căuta cuvântul cana vă va fi sugerată și forma cană.

În plus, puteți accesa oricând pagina specială dedicată formelor cu și fără diacritice. Aici puteți obține toate variantele unui cuvânt: spre exemplu, căutarea cuvântului mana va intoarce cuvintele mână și mană, impreună cu diversele forme flexionare.

15 Octombrie 2006

 

Este lansată versiunea beta a site-ului. Acesta permite căutarea unui cuvant în DEX - Dicționarul Explicativ al Limbii Române. Vezi pagina: despre DEX.

Căutarea se poate face cu sau fără diacritice.