Despre site

 

Acest site încearcă să ofere o gamă cât mai variată de resurse lingvistice pentru limba română. Am început cu simple căutari în dicționar, apoi am introdus diverse facilități pentru căutare.

În trecut am lucrat la un sistem de analiză sintactică și morfologică a textului. Echipa era formată din specialiști cu experiență atât în domeniul IT cât și în lingvistică computațională. Din păcate, acest proiect a eșuat din cauza lipsei de fonduri, membrii echipei lucrând la proiect în timpul liber. Au rămas însă o serie de resurse ce pot fi valorificate, rezultatele concretizându-se în

Actualmente "echipa" este formată dintr-un număr de 1 (unu) membri, și lucrează la site în timpul liber. Pentru "stimularea" activității puteți contribui financiar.

 

 

De ce archeus

 

După Paracelsus, archeus este forța ce guverneză creșterea și dezvoltarea tuturor ființelor - anima mundi. Pentru noi, archeus este doar una dintre operele lui Eminescu. Și pentru că vrem să ne amintim mereu de Eminescu și de ceea ce are mai valoros poporul român, am decis să numim acest site archeus.