Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

METEORIC - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

METEÓRIC, -Ă adj. 1. referitor la meteori, din meteori. o apă ~ă = apă provenită din precipitații atmosferice. 2. (fig.) care se iveşte pe neașteptate; trecător, efemer. (< fr. météorique)

Sursa : neoficial

 

METEÓRIC, -Ă, meteorici, -ce, adj., s.f. 1. Adj. Care aparține meteorilor (1), referitor la meteori. * Apă meteorică = apă care provine din precipitațiile atmosferice. 2. Adj. Care ține de meteori (2), privitor la meteori. ** Fig. Care se iveşte pe neașteptate, produce o puternică impresie și trece repede; trecător; efemer. 3. S.f. Capitol al astronomiei care se ocupă cu studiul meteoriților. [Pr.: -te-o-] - Din fr. météorique.

Sursa : DEX '98

 

meteóric adj. m. (sil. -te-o-), pl. meteórici; f. sg. meteórică, pl. meteórice

Sursa : ortografic

 

METEÓRI//C \~că (\~ci, \~ce) 1) Care ține de meteori; propriu meteorilor. Apă \~că. 2) Care apare pe neașteptate și dispare repede; cu apariție bruscă și dispariție rapidă. [Sil. -te-o-] /météorique

Sursa : NODEX

 

METEÓRIC, -Ă adj. Al meteorilor, provenit dintr-un meteor. ** (Fig.) Care se iveşte pe neașteptate; uimitor; trecător, efemer. [Pron. -te-o-. / < fr. météorique].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru METEORIC

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru METEORIC.

Ion Luca Caragiale - Deslușire

... simțim datori a desluși aceasta cititorilor. Acest organ de publicitate, prin profesia sa de credință, arătase dela început, că va ieși la lumină meteoric, adică în restâmpuri neregulate; apoi, dupe cum se vedea, chiar pe scoarță-i se îndatorise către cititori să apară când va ieși de sub tipar ...