Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

CORNER - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

CORNER^1, cornere, s.n. Lovitură din colțul terenului, la fotbal, care se acordă echipei în atac, dacă un jucător din apărare trimite mingea în spatele liniei propriei porți. - Din engl., fr. corner.

Sursa : DEX '98

 

CÓRNER^2 s.n. Formă simplă de organizare monopolistă, care constă într-o înțelegere între întreprinderi în vederea cumpărării de mărfuri și vânzării lor la prețuri ridicate. - Cuv. engl.

Sursa : DEX '98

 

CÓRNER^2 s. n. organizație de speculanți din țările de limbă engleză, care acaparează mărfurile în vederea ridicării prețurilor lor. (< engl. corner)

Sursa : neoficial

 

CÓRNER^1 s. n. lovitură de colț la fotbal care se acordă echipei în atac dacă mingea depășește linia de poartă, atinsă ultima oară de un jucător din apărare. (< engl., fr. corner)

Sursa : neoficial

 

CÓRNER s. (SPORT) lovitură de colț. (A executa un \~.)

Sursa : sinonime

 

córner (econ., sport) s. n., pl. córnere

Sursa : ortografic

 

CÓRNER \~e n. 1) (în fotbal) Lovitură de pedeapsă executată din colțul terenului; lovitură de colț. 2) ec. Achiziționare a unor mărfuri cu scopul comercializării acestora la preț de monopol. /corner

Sursa : NODEX

 

CÓRNER^1 s.n. Lovitură de colț la fotbal, care se acordă echipei în atac dacă mingea depășește linia de poartă, fiind atinsă ultima oară de un jucător din apărare. [< engl., fr. corner].

Sursa : neologisme

 

CÓRNER^2 s.n. (Ec.) Organizație de speculanți care acaparează mărfurile în vederea ridicării prețurilor lor. [Pl. -re. / < engl. corner].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.