Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:IONOFON, PIEZOCERAMIC, SELSIN ... Mai multe din DEX...

TRADUCTOR - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

TRADUCTÓR, traductoare, s.n. Dispozitiv, sistem tehnic care stabileşte o corespondență între valorile unei mărimi specifice acestui sistem și valorile unei mărimi de altă natură, specifice altui sistem, utilizat în tehnică, electricitate și telecomunicații; spec. aparat folosit în telegrafie pentru a traduce combinațiile de semnale electrice primite în caracterele tipografice corespunzătoare. - Din fr. traducteur.

Sursa : DEX '98

 

traductór s. n., pl. traductoáre

Sursa : ortografic

 

TRADUCTÓR s.n. 1. Element al unui sistem cu reglare automată care transformă în semnal unificat o mărime pe care este construit o măsoare. 2. Aparat folosit în telegrafie pentru a traduce combinațiile de semnale electrice elementare primite în caracterele tipografice corespunzătoare. [Cf. fr. traducteur].

Sursa : neologisme

 

TRADUCTÓR s. n. 1. dispozitiv al unui sistem cu reglare automată care transformă în semnal unificat o mărime pentru a putea fi măsurată cu o altă mărime. 2. organ al unui aparat telegrafic sau al unui receptor Morse care traduce impulsurile electrice primite în semnale sonore sau vizuale. 3. (cib.) dispozitiv la care alfabetul de ieșire e diferit de cel de intrare. (< fr. traducteur)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru TRADUCTOR

 Rezultatele 1 - 4 din aproximativ 4 pentru TRADUCTOR.

IONOFON

... IONOFÓN , ionofoane , s . n . Traductor

 

PIEZOCERAMIC

PIEZOCERÁMIC , - Ă , piezoceramici , - ce , s . f . , adj . 1. S . f . Denumire generică pentru un grup de ceramice piezoelectrice folosite în construcția rezonatoarelor și a filtrelor de calitate , a dozelor de pick - up , a traductoarelor de ultrasunete etc . 2. Adj . Referitor la ceramice piezoelectrice . [ Pr . : pi -

 

SELSIN

... SELSÍN , selsine , s . n . Mașină electrică mică folosită ca traductor