Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

TELERECORDING - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

TELERECÓRDING s.n. Aparat folosit pentru înregistrarea și redarea imaginilor, utilizând înregistrarea pe film a imaginilor de pe ecranul unui monitor^2 (2) de televizor. ** Peliculă pe care s-a făcut această înregistrare. - Din engl. telerecording.

Sursa : DEX '98

 

telerecórding s. n.

Sursa : ortografic

 

TELERECÓRDING n. 1) Operație de înre-gistrare pe peliculă cinematografică a emisiunilor televizate prin filmarea directă a ecranului. 2) Instalație cu ajutorul căreia se realizează asemenea înregistrări. 3) Peliculă pe care s-a făcut o asemenea înregistrare. /telerecording

Sursa : NODEX

 

TELERECÓRDING s.n. Înregistrare pe peliculă cinematografică a emisiunilor de televiziune prin filmarea directă a ecranului cu ajutorul unui aparat special sau prin realizarea baleiajului electronic direct pe suprafața unei pelicule sensibile la radiații. ** Aparat folosit în acest scop. ** Peliculă pe care s-a făcut o asemenea înregistrare. [< engl. telerecording].

Sursa : neologisme

 

TELERECÓRDING s. n. înregistrare pe peliculă cinematografică a emisiunilor de televiziune prin filmarea directă a ecranului cu ajutorul unui aparat special sau prin realizarea baleiajului electronic direct pe suprafața unei pelicule sensibile la radiații; aparatul folosit. (< engl. telerecording)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.