Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

SIMULATOR - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

SIMULATÓR, simulatoare, s.n. 1. Sistem tehnic destinat rezolvării ecuațiilor care caracterizează un anumit obiect sau fenomen. 2. Ansamblu de aparate și dispozitive care simulează situațiile posibile într-o activitate, folosit pentru antrenarea și verificarea reacțiilor operatorilor umani. - Din fr. simulateur.

Sursa : DEX '98

 

SIMULATÓR s. prefăcut, (rar) simulant. (E un \~ ordinar.)

Sursa : sinonime

 

simulatór s. n., pl. simulatoáre

Sursa : ortografic

 

SIMULATÓR s.n. Sistem tehnic destinat rezolvării ecuațiilor care caracterizează un anumit obiect sau fenomen. ** Dispozitiv identic cu cel al unui vehicul spațial, în care se efectuează antrenamentele astronauților. [Cf. fr. simulateur].

Sursa : neologisme

 

SIMULATÓR s. n. 1. sistem tehnic destinat rezolvării ecuațiilor care caracterizează un anumit obiect sau fenomen ori funcționarea, evoluția unui aparat. 2. (mil.) aparat care reproduce o situație tactică, servind la instruirea personalului pe timpul aplicațiilor. 3. aparat special pentru a facilita studiul condițiilor de pilotaj al unui avion. * dispozitiv identic cu cel al unui vehicul spațial pentru antrenamentele astronauților. 4. program sau echipament (de calcul) capabil a reprezenta cu ajutorul unui ordinator funcționarea unei mașini, a unui sistem sau fenomen. (< fr. simulateur, engl. simulator)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.