Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:PROLETCULTIST ... Mai multe din DEX...

PROLETCULTISM - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

PROLETCULTÍSM s.n. Curent cultural (apărut în Uniunea Sovietică după Revoluția din Octombrie) ale cărui principii estetice se reduceau la ideea formării unei culturi "pur proletare" și care respingea întreaga moștenire culturală a trecutului. - După rus. proletkul'tovșcina.

Sursa : DEX '98

 

proletcultísm s n.

Sursa : ortografic

 

PROLETCULTÍSM s.n. Atitudine față de problemele artei și culturii in fosta Uniune Sovietică după Revoluția din octombrie, care respingea întreaga moștenire culturală a trecutului, susținând ea nu este utilă poporului, și propaga ideea creării unei culturi "pur proletare", a unor opere artistice inspirate numai din procesul de producție, reflectat adesea în mod simplist și vulgarizator. [< proletcult + -ism, cf. rus. proletkultovșcina].

Sursa : neologisme

 

PROLETCULTÍSM s. n. atitudine față de problemele artei și culturii, în fosta URSS, după Revoluția din Octombrie, vizibilă și în restul țărilor comuniste, care respingea întreaga moștenire culturală a trecutului, susținând ea nu este utilă poporului, și promova ideea creării unei culturi "pur proletare". (după rus. proletikultovșcina)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru PROLETCULTISM

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru PROLETCULTISM.

PROLETCULTIST

... PROLETCULTÍST , - Ă , proletcultiști , - ste , adj . , s . m . și f . 1. Adj . Care ține de proletcultism , privitor la proletcultism