Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:NOTIFICA ... Mai multe din DEX...

NOTIFICARE - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

NOTIFICÁRE, notificări, s.f. Acțiunea de a notifica și rezultatul ei. ** Comunicare scrisă adresată unei persoane, prin organul competent, în scopul de a o informa un fapt sau un act juridic a fost îndeplinit sau urmează fie îndeplinit; notificație. ** Înștiințare oficială făcută de un stat altor state, printr-o notă diplomatică, cu privire la poziția sa într-o anumită problemă internațională. - V. notifica.

Sursa : DEX '98

 

NOTIFICÁRE s. v. consemnare, înregistrare, înscriere, însemnare, notare, notație.

Sursa : sinonime

 

NOTIFICÁRE s. 1. notificație. (\~ sentinței.) 2. v. in-dicație.

Sursa : sinonime

 

notificáre s. f., g.-d. art. notificării; pl. notificări

Sursa : ortografic

 

NOTIFICÁRE s.f. Acțiunea de a notifica și rezultatul ei; înscris prin care se înștiințează cineva; înștiințare; notificație. [< notifica].

Sursa : neologisme

 

NOTIFICÁRE s. f. acțiunea de a notifica. * înscris prin care se înștiințează cineva; notificație. * înștiințare oficială făcută de un stat altor state printr-o notă diplomatică. (< notifica)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru NOTIFICARE

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru NOTIFICARE.

Ion Luca Caragiale - Poziția ministerială față cu revizuirea

Ion Luca Caragiale - Poziţia ministerială faţă cu revizuirea Poziția ministerială față cu revizuirea de Ion Luca Caragiale De alaltăieri, Camera și Senatul, întrunite în localul acestui din urmă, au început a ține ședințe secrete spre a pregăti tărâmul pentru desbaterea cestiunii israelite. Secretul acestor ședințe este mai mult formal, și n-are alt scop decât a face desbaterea prealabilă a parlamentului mai comodă; după închiderea ședinței secrete, publicul care se interesează de mișcarea parlamentară și care n-a fost admis a asista, totuși poate afla toate câte s-au petrecut în acea ședință. În întâia zi, precum se spune, guvernul a dat citire întregei corespondențe diplomatice ce a ținut cu străinătatea dela notificarea oficială a tratatului de [la] Berlin și până acuma. Aceea ce este, mai presus de toate, trăsură caracteristică comună a pieselor citite, este că guvernul, în toate notele sale cătră puteri, nu face alta decât a stărui să ni se recunoască independența, invocând pentru aceasta fel de fel de argumente și de motive și nepomenind nimica despre condiția impusă în tratat pentru recunoașterea acelei ...

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru NOTIFICARE

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru NOTIFICARE.

NOTIFICA

... NOTIFICÁ , notífic , vb . I . Tranz . A aduce la cunoștință ( în mod oficial ) ; a înștiința ( în scris ) ; a trimite o notificare