Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:ANTIFRICȚIUNE ... Mai multe din DEX...

CUZINET - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

CUZINÉT, cuzineți, s.m. 1. Piesă inelară sau din două bucăți semiinelare din metal moale, care îmbracă în interior lagărul și vine în contact direct cu fusul sau axul unei mașini. 2. Element de construcție confecționat din beton armat, piatră dură etc. așezat între un bloc de fundație si un stâlp și având ca scop transmiterea greutății la blocul de fundație respectiv. - Din fr. coussinet.

Sursa : DEX '98

 

CUZINÉT s. m. 1. piesă în formă de cilindru sau din două părți semicilindrice care căptușește un lagăr (II) și vine în contact direct cu axul mașinii. 2. placă între două elemente de construcție pentru susținerea celui de deasupra și transmiterea eforturilor la cel inferior. (< fr. coussinet)

Sursa : neoficial

 

cuzinét s.m., pl. cuzinéți

Sursa : ortografic

 

CUZINÉ//T \~ți m. tehn. Piesă cilindrică (uneori formată din două părți semicilindrice) care căptușește un lagăr și servește ca sprijin pentru fusul unui arbore sau al unui ax. /coussinet

Sursa : NODEX

 

CUZINÉT s.n. Piesă cilindrică (uneori formată din două părți semicilindrice) care face parte dintr-un lagăr și vine în contact direct cu axul unei mașini. [< fr. coussinet].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru CUZINET

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru CUZINET.

ANTIFRICȚIUNE

ANTIFRICȚIÚNE s . f . Aliaj antifricțiune ( În sintagma ) = aliaj cu coeficient de frecare mic , folosit la căptușirea cuzineților . [ Pr . : - ți -