Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

COORDONATOR - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

COORDONATÓR, -OÁRE, coordonatori, -oare, adj., subst. 1. Adj., s.m. și f. (Persoană) care coordonează. 2. Adj. (Lingv.; în sintagma) Conjuncție coordonatoare = conjuncție care leagă propoziții sau părți de propoziție de același fel. 3. S.n. Aparat care indică în mod automat pilotului, în cursul zborului, locul unde se află avionul și distanța parcursă de la locul de decolare. - Din fr. coordonateur.

Sursa : DEX '98

 

COORDONATÓR, -OÁRE I. adj., s. m. f. (cel) care îndeplinește o funcție de coordonare. II. adj. conjuncție õare = conjuncție care stabileşte un raport de coordonare. III. s. n. aparat care indică automat locul unui avion în spațiu și distanța parcursă de el de la punctul de decolare. (< fr. coordonnateur)

Sursa : neoficial

 

coordonatór adj., (persoană) s. m. (sil. co-or-) ? ordonator

Sursa : ortografic

 

coordonatór (aparat) s. n. (sil. co-or-), pl. coordonatoáre

Sursa : ortografic

 

COORDONAT//ÓR^2 \~oáre n. Aparat care indică pilotului poziția avionului în spațiu și distanța parcursă. [Sil. co-or-] /coor-donnateur

Sursa : NODEX

 

COORDONAT//ÓR^1 \~oáre (\~óri, \~oáre) și substantival Care coordonează mai multe acțiuni sau activități. * Conjuncție \~oare conjuncție care leagă două părți de propoziție sau propoziții de același fel. [Sil. co-or-] /coordonnateur

Sursa : NODEX

 

COORDONATÓR s.n. Aparat care indică automat locul unui avion în spațiu și distanța parcursă de el de la punctul de decolare. [Cf. fr. coordonnateur].

Sursa : neologisme

 

COORDONATÓR, -OÁRE adj., s.m. și f. (Cel) care îndeplinește o funcție de coordonare. * Conjuncție coordonatoare = conjuncție care leagă două propoziții sau două părți de propoziție aflate în raport de coordonare. [Cf. fr. coordonnateur].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.