Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

TRIENAL - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

TRIENÁL, -Ă, trienali, -e, adj. Care durează trei ani; care are loc din trei în trei ani; care are nevoie de trei ani pentru a se termina sau a se dezvolta complet. [Pr.: tri-e-] - Din fr. triennal.

Sursa : DEX '98

 

trienál adj. n. (sil. tri-e-), pl. trienáli; f. sg. trienálă, pl. trienále

Sursa : ortografic

 

TRIENÁL \~ă (\~i, \~e) 1) Care durează trei ani; cu o durată de trei ani. Funcție \~ă. 2) și adverbial Care are loc o dată în trei ani; din trei în trei ani. Expoziție \~ă. 3) Care se dezvoltă complet în trei ani; cu o durată de dezvoltare de trei ani. [Sil. tri-e-] /triennal

Sursa : NODEX

 

TRIENÁL, -Ă adj. Care durează trei ani; care are loc din trei în trei ani; care are nevoie de trei ani pentru a se dezvolta complet. // s.f. Festival, expoziție care se organizează din trei în trei ani. [Pron. tri-e-. / < fr. triennal, cf. lat. triennalis].

Sursa : neologisme

 

TRIENÁL, -Ă I. adj. care durează trei ani. * care are loc din trei în trei ani; care are nevoie de trei ani pentru a se dezvolta complet. II. s. f. 1. festival, expoziție care se organizează o dată la trei ani. 2. convenție semnată de trei state; trilaterală. (< fr. triennal/e/)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.