Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:MASTIC ... Mai multe din DEX...

FIXATOR - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

FIXATÓR, fixatori, s.m. Substanță sau amestec de substanțe chimice cu care se face insensibil la lumină materialul fotografic expus și developat; fixativ. ** Substanță care fixează vopseaua în structura fibrei textile sau a pieii. ** Substanță care asigură conservarea unor structuri celulare în vederea studierii lor la microscop. - Din fr. fixateur.

Sursa : DEX '98

 

FIXATÓR s. m. 1. soluție care face inalterabilă la lumină o imagine fotografică developată. 2. (text.) substanță folosită la fixarea coloranților pe fibră. * agent fizic, substanță care produce coagularea protoplasmei vii. 3. piesă folosită la lucrări de asamblare. 4. dispozitiv mecanic pentru manevrarea și înzăvorârea acelor macazului. (< fr. fixateur)

Sursa : neoficial

 

FIXATÓR s. (FOTO) fixativ.

Sursa : sinonime

 

fixatór s. m., pl. fixatóri

Sursa : ortografic

 

FIXATÓR \~i m. 1) Soluție chimică pentru fixarea imaginii fotografice. 2) Substanță care face intre colorantul în fibrele textile. 3) Agent fizic sau chimic care produce coagularea protoplasmei vii. 4) Piesă folosită la lucrările de asamblare. /fixateur

Sursa : NODEX

 

FIXATÓR, -OÁRE adj., s.m. (Substanță) care face inalterabilă la lumină o imagine fotografică. // s.m. 1. (Text.) Substanță folosită la fixarea coloranților pe fibră. ** Agent fizic sau substanță chimică care produce coagularea protoplasmei vii. 2. Piesă folosită la lucrări de asamblare. 3. Dispozitiv mecanic pentru manevrarea și înzăvorârea acelor macazului. [Cf. fr. fixateur].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru FIXATOR

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru FIXATOR.

MASTIC

... 2. Suc rășinos aromatic extras din trunchiul și din ramurile unui arbust asiatic ( Pistacia lentiscus ) , care servește la fabricarea masticii , la prepararea unor lacuri , ca fixator