Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:CROMOLITOGRAFIC, OLEOGRAFIE ... Mai multe din DEX...

CROMOLITOGRAFIE - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

CROMOLITOGRAFÍE, cromolitografii, s.f. 1. Procedeu litografic de imprimat în mai multe culori. 2. (Concr.) Reproducere obținută prin acest procedeu. - Din fr. chromolithographie.

Sursa : DEX '98

 

CROMOLITOGRAFÍE s. f. procedeu de reproducere litografică policromă. * reproducerea obținută; cromo^2. (< fr. chromolithographie)

Sursa : neoficial

 

cromolitografíe s. f. (sil. -gra-) ? grafie

Sursa : ortografic

 

CROMOLITOGRAFÍE f. 1) Procedeu tipografic de imprimare în mai multe culori. 2) Reproducere obținută prin acest procedeu. /chromolithographie

Sursa : NODEX

 

CROMOLITOGRAFÍE s.f. Procedeu de reproducere litografică în mai multe culori. ** (Concr.) Reproducere obținută prin acest procedeu. [< fr. chromolithographie, cf. gr. chroma - culoare, lithos - piatră, graphein - a scrie].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru CROMOLITOGRAFIE

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru CROMOLITOGRAFIE.

Paul Zarifopol - Popi

Paul Zarifopol - Popi Popi [1] de Paul Zarifopol 42 de grade la umbră cer de sticlă sinilie lumină cruntă pe ziduri și pe ulițe albe obraze și brațe măslinii și ochi atât de negri încât irisul se confundă cu pupila cu priviri continuu intense ce obosesc ca spectacolul unui braț dureros de încordat praf de marmură peste tot dar peste toate: politică. Politica e mai tare chiar decât flirtul cu romanțe, ce formează, cum s-ar fi zis altădată, subiectul povestirii domnului Teodor Scorțescu. Popi amuzant nume, de copil sau de păpușă. În perfectă armonie cu bisilabul acesta infantil, este nasul lui Popi nas naiv, puțin ridicat; nas pueril, de nevinovată ștrengărie. Popi s-ar rezuma, pare că, în desenul acestui nas simpatic de nespus, dacă n-am ști-o întreagă, în toată drăgălășenia de baby încântător. Priveam picioarele mici ale lui Popi, refugiate lânga peretele vagonului, se vede cu scopul de a demonstra atenienilor lipsa oricărei intimități cu vecinul lor. Piciorul, ușor cambrat, se termina printr-un genunchi rotund ca un măr domnesc, dezgolit de rochia scurtă. Coapsele ample, arcuite cu grații de liră, contrastau cu umerii mici care dădeau o impresie neașteptată de fragilitate. Ajunge ...

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru CROMOLITOGRAFIE

 Rezultatele 1 - 3 din aproximativ 3 pentru CROMOLITOGRAFIE.

CROMOLITOGRAFIC

... CROMOLITOGRÁFIC , - Ă , cromolitografici , - ce . adj . De cromolitografie ; obținut prin cromolitografie

 

OLEOGRAFIE

... OLEOGRAFÍE , oleografii , s . f . Cromolitografie