Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

Cuvântul CONCURENTA nu a fost găsit. Au fost afișate formele bază: CONCURENTĂ,CONCURENT

Forme cu și fără diacritice ale cuvântului CONCURENTA: CONCURENTĂ, CONCURENȚĂ, CONCURENȚA, CONCURENTĂ.

 

CONCURENTA - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

CONCURÉNT, -Ă, concurenți, -te, adj., s.m. și f. I. Adj. 1. Care face concurență altuia, care luptă pentru acapararea pieței, pentru înlăturarea rivalilor. 2. Care tinde spre același rezultat. Cauze concurente. * Drepte concurente = drepte care se întâlnesc în același punct. II. S.m. și f. 1. Participant la un concurs sportiv. 2. (În orânduirea capitalistă) Negustor sau producător care luptă depășească în câștig pe rivali. - Din fr. concurrent.

Sursa : DEX '98

 

CONCURÉNT s. 1. v. candidat. 2. v. adversar. 3. emul, rival. (\~ul cuiva în câmpul literaturii.)

Sursa : sinonime

 

CONCURÉNT, -Ă I. adj. 1. care face concurență altuia. 2. (mat.; despre linii, planuri) care au un punct, o dreaptă comună, care se intersectează. 3. care tinde către același rezultat. II. s. m. f. 1. participant la o competiție sportivă. 2. negustor, producător care face concurență altora. (< fr. concurrent, lat. concurrens)

Sursa : neoficial

 

concurént adj. m., s. m., pl. concurénți; f. sg. concuréntă, pl. concurénte

Sursa : ortografic

 

CONCURÉN//T^2 \~tă (\~ți, \~te) m. și f. 1) Persoană care concurează cu alta în vederea atingerii aceluiași scop; rival; adversar. 2) Negustor sau comerciant aflat în concurență. /concurrent, lat. concurrens, \~ntis

Sursa : NODEX

 

CONCURÉN//T^1 \~tă (\~ți, \~te) 1) Care concurează; aflat în concurență. Monopoluri \~te. 2) Care tinde spre același rezultat; orientat spre același scop. Forțe \~te. /concurrent, lat. concurrens, \~ntis

Sursa : NODEX

 

CONCURÉNT, -Ă adj. 1. Care face concurență altuia. 2. Care tinde către același rezultat, către același scop. ** (Mat.; despre linii, planuri) Care au un punct sau o dreaptă comună. // s.m. și f. 1. Participant la un concurs sportiv. 2. Negustor sau producător care face concurență altora. [Cf. lat. concurrens, fr. concurrent].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.