Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:SECONDANT ... Mai multe din DEX...

SECUNDANT - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

SECUNDÁNT, -Ă, secundanți, -te, s.m. și f. Persoană care secundează, ajută, urmează, însoțește pe cineva. ** Arbitru secund. ** Persoană care asistă și îndrumează un participant la anumite întreceri sportive (box, șah). ** (Înv.) Martor la un duel. [Var.: secondánt, -ă s.m. și f.] - Din germ. Sekundant.

Sursa : DEX '98

 

SECUNDÁNT s. v. asistent.

Sursa : sinonime

 

SECUNDÁNT s. v. acompaniator.

Sursa : sinonime

 

secundánt s. m., pl. secundánți

Sursa : ortografic

 

SECUNDÁN//T \~tă ( \~ți, \~te) m. și f. 1) Persoană care secundează. 2) Arbitru secund. 3) înv. Martor la un duel. /Sekundant, lat. secundans, \~ntis

Sursa : NODEX

 

SECUNDÁNT, -Ă s.m. și f. Cel care secundează pe cineva. ** Arbitru, ajutător al participantului în anumite întreceri sportive (box, șah). [Var. secondant, -ă s.m.f. / < germ. Sekundant].

Sursa : neologisme

 

SECUNDÁNT, -Ă s. m. f. 1. cel care secundează pe cineva. * martor la un duel sau harachiri. * ajutător al unui participant în anumite întreceri sportive. 2. sportiv, echipă care într-o cursă (ciclism, alergări, canotaj) urmărește îndeaproape adversarul din față. (< germ. Sekundant, lat. secundans)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru SECUNDANT

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru SECUNDANT.

Vasile Alecsandri - Istoria unui galben

Vasile Alecsandri - Istoria unui galben Istoria unui galben de Vasile Alecsandri Publicată pentru întâia oară în revista Propășirea , în 1844 În noaptea trecută, pe la un ceas după douăsprezece, am fost trezit din somnul dulce ce gustam, prin un zinghet metalic care m-a mirat foarte mult, nefiind obișnuit a auzi asemene armonie la ceasuri atât de târzii. Acel sunet mi se părea că venea din fundul odăii și că ieșea dintr-o cutioară de fildeș săpată, ce se zărea pe masă în razele lunii care răzbătea prin fereastră. M-am sculat iute din pat pentru ca să cunosc pricina zuruitului pomenit, am luat în mână acea cutie unde pusesem dimineața un galben olandez și o para mare turcească, am deschis-o cu luare-aminte, și adâncă a fost mirarea care m-a cuprins, auzind deodată două glasuri străine ieșind din cutie, două glasuri de altă lume, care zbârnâiau, țiuiau și se sfădeau de moarte. Să mărturisesc că m-au apucat fiori reci în fața acelei minuni, nu socot că a fi vreo rușine din parte-mi, pentru că nu sunt deprins a trăi printre spirite. Spun ...

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru SECUNDANT

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru SECUNDANT.

SECONDANT

... SECONDÁNT , - Ă - Ă s . m . și f . v . secundant