Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

PRESTO - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

PRESTO adv. (Indică modul de executare a unei bucăți muzicale) În tempo rapid. ** (Substantivat, n.) Parte dintr-o lucrare muzicală concepută în această mișcare. - Cuv. it.

Sursa : DEX '98

 

présto adv.

Sursa : ortografic

 

PRÉSTO^1 adv. muz. În ritm rapid. /Cuv. it.

Sursa : NODEX

 

PRÉSTO^2 n. muz. Compoziție muzicală având un ritm rapid. /Cuv. it.

Sursa : NODEX

 

PRÉSTO adv. (Muz.; ca indicație de execuție) Iute, mai puțin grăbit decât prestissimo. // s.n. Bucată muzicală executată în acest tempo. [< it. presto].

Sursa : neologisme

 

PRÉSTO I. adj. (muz.) mai puțin grăbit decât prestissimo. II. s. n. (parte dintr-o) lucrare muzicală concepută în acest tempo. (< it. presto)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru PRESTO

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru PRESTO.

Nicolae Filimon - Il barbiere di Sevilla. Melodramă comică în două acte

... vie rîsul pe buzele spectatorilor, iar pe noi ne-a pus în trista pozițiune de a-i zice cu autorul libretului: Presto andate via di qua Non ci state piĂ¹ a secar. Partițiunea bărbierului au fost susținută binișor de domnul Steller, dar n-a ...

 

Nicolae Filimon - Mateo Cipriani

Nicolae Filimon - Mateo Cipriani Mateo Cipriani de Nicolae Filimon Nuvelă florentină Ieșind din Florența pe bariera San-Gallo, primul obiect ce se prezintă vederei este arcul de triumf construit la 1738 de arhitectul francez, Jadot cu ocazia rădicării lui Francesco II de Lorena la demnitatea de mare duce al Toscanei. Acest arc de triumf fu judecat de artiștii moderni ca operă plină de merite și defecte. Pe înălțimea lui se vede sculptat în marmură de Carrara bustul suveranului pentru care fu construit; iar mai jos sunt mai multe bas-reliefe ce reprezintă embleme administrative și militare. La o mică distanță se vede un parc format din mai multe alee de arbori neroditori, unde florentinii își fac preumblările pe timpul frumos de vară. Tocmai pe lîngă această grădină se află drumul sau șoseaua ce duce pe eminențele colinei Fiesole. Călătorul, dar, ce voiește a vizita această localitate are a face o călătorie aproape de două ore printre cele mai frumoase grădini și vile și a privi o mulțime de vedute încîntătoare. Ajungînd pe creștetul colinei, primul obiect care îi lovește privirea este monasterul călugărilor dominicani, clădit tocmai pe acel loc unde odată era monasterul ...