Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:NEOROMANTIC ... Mai multe din DEX...

NEOROMANTISM - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

NEOROMANTÍSM s.n. Curent în literatura modernă și contemporană apărut ca o reacție de tip romantic împotriva naturalismului. [Pr.: ne-o-] - Din fr. néo-romantisme.

Sursa : DEX '98

 

neoromantísm s. n. (sil. ne-o-)

Sursa : ortografic

 

NEOROMANTÍSM n. (în sec. XIX) 1) Curent în literatură și artă, apărut ca reacție împotriva naturalismului, care se bazează pe estetica romantismului. 2) Tendință artistică contemporană care porneşte de la romantism. [Sil. ne-o-] /néo-romantisme

Sursa : NODEX

 

NEOROMANTÍSM s.n. 1. Curent în literatura modernă universală de la sfârșitul sec. XIX, apărut ca o reacție împotriva naturalismului. 2. Tendință artistică modernă, care se inspiră din romantism. [Cf. fr. néo-romantisme].

Sursa : neologisme

 

NEOROMANTÍSM s. n. 1. curent în literatura modernă universală de la începutul sec. XX, apărut ca o reacție împotriva naturalismului. 2. tendință artistică modernă care se inspiră din romantism. 3. direcție în filosofie care, păstrând cadrul teoretic al romantismului, anunță existențialismul și neospiritualismul. (< fr. néo-romantisme)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru NEOROMANTISM

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru NEOROMANTISM.

NEOROMANTIC

... NEOROMÁNTIC , - Ă , neoromantici , - ce , s . m . și f . , adj . 1. S . m . și f . Adept al neoromantismului . 2. Adj . Care ține de neoromantism , caracteristic , propriu neoromantismului , care se referă la neoromantism