Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:MANIPULATOR, TRAMVAIST ... Mai multe din DEX...

MANIPULANT - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

MANIPULÁNT, -Ă s. m. f. 1. mânuitor al unui aparat, mecanism, sistem tehnic etc.; manipulor (I); vatman. 2. mânuitor de bani, de obiecte, de materiale. (< germ. Manipulant, fr. manipulant)

Sursa : neoficial

 

MANIPULÁNT, -Ă, manipulanți, -te, s.m. și f. Persoană care mânuiește comenzile unor mașini, aparate, mecanisme, sisteme tehnice etc.; manipulator (3). ** Spec. Persoană care conduce un tramvai; vatman. - Din germ. Manipulant.

Sursa : DEX '98

 

MANIPULÁNT s. 1. (rar) manevrant, manevrator, manipulator. (\~ la un sistem tehnic.) 2. v. vat-man.

Sursa : sinonime

 

manipulánt s. m., pl. manipulánți

Sursa : ortografic

 

MANIPULÁN//T \~ți m. Persoană care manipulează (un sistem tehnic, un aparat sau o mașină); manipulator. /Manipulant

Sursa : NODEX

 

MANIPULÁNT, -Ă s.m. și f. Mânuitor al unui aparat sau al unei instalații; (spec.) conducător de tramvai. ** Mânuitor de bani, de obiecte, de materiale; manipulator. [Cf. fr. manipulant, germ. Manipulant].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru MANIPULANT

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru MANIPULANT.

Ion Luca Caragiale - Mitică

Ion Luca Caragiale - Mitică Mitică de Ion Luca Caragiale Apărut în 1900 - Mitică... și mai cum? - E destul atâta: Mitică - de vreme ce și dumneata îl cunoști tot așa de bine ca și mine. Firește că trebuie să-l cunoaștem: îl întâlnim atât de des - în prăvălii, pe stradă, pe jos, în tramvai, în tramcar, pe bicicletă, în vagon, în restaurant, la Gambrinus - în fine pretutindeni. Mitică este bucureșteanul par excellence. Și fiindcă Bucureștii sunt un mic Paris, și Mitică, se-nțelege, este un mic parizian. El nu e nici tânăr, nici bătrân, nici frumos, nici urât, nici prea-prea, nici foarte-foarte; e un băiat potrivit în toate; dar ceea ce-l distinge, ceea ce-l face să aibă un caracter marcat este spiritul lui original și inventiv. Mitică este omul care pentru fiecare ocaziune a vieții găsește un cuvânt de spirit la moment, și pentru asta simpaticul parizian al orientului este foarte căutat și plăcut în societate. Mitică are o magazie, un arsenal, o comoară de vorbe, de întrebări, de răspunsuri, cari fac deliciile celor ce au fericirea să-l cunoască. Mai cu seamă pe provinciali, micul nostru parizian îi epatează cu verva lui scânteietoare. ...

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru MANIPULANT

 Rezultatele 1 - 3 din aproximativ 3 pentru MANIPULANT.

MANIPULATOR

... un atelier . 2. S . n . Dispozitiv cu ajutorul căruia se stabilește sau se întrerupe circuitul electric la transmiterea semnalelor telegrafice . 3. S . m . și f . Manipulant

 

TRAMVAIST

... TRAMVAÍST , tramvaiști , s . m . Lucrător la tramvaie ; spec . manipulant