Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:RECOLONIZA, WESTERN ... Mai multe din DEX...

COLONIZARE - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

COLONIZÁRE, colonizări, s.f. Acțiunea de a coloniza. - V. coloniza.

Sursa : DEX '98

 

colonizáre s. f., g.-d. art. colonizării; pl. colonizări

Sursa : ortografic

 

COLONIZÁRE s.f. Acțiunea de a coloniza și rezultatul ei. * Colonizarea vânatului = introducerea unei specii de vânat într-un teren în care nu a existat. [< coloniza].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru COLONIZARE

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru COLONIZARE.

Karl Marx - Manifestul Partidului Comunist

Karl Marx - Manifestul Partidului Comunist Manifestul Partidului Comunist Karl Marx și Friedrich Engels Apărut în 1848 O stafie umblă prin Europa - stafia comunismului. Toate puterile bătrînei Europe s-au unit într-o sfîntă hăituială împotriva aceste stafii: Papa și Țarul, Metternich și Guizot, radicali francezi și polițiști germani. Există oare vreun partid de opoziție care să nu fi fost defăimat, ca fiind comunist, de către adversarii săi de la putere? Există oare vreun partid de opoziție care să nu fi răspuns la rîndul său atît elementelor mai înaintate ale opoziției, cît și adversarilor săi reacționari zvîrlindu-le în față imputarea stigmatizantă de comunist? Din acest fapt reies două lucruri. Toate puterile europene recunosc de pe acum comunismul ca o putere. A venit timpul ca comuniștii să-și expună deschis, în fața lumii întregi, concepția, scopurile, tendințele și să opună basmului despre stafia comunismului un manifest al partidului însuși. În acest scop s-au întrunit la Londra comuniști de diferite naționalități și au redactat următorul „Manifestâ€�, care se publică în limbile: engleză, franceză, germană, italiană, flamandă și daneză. Cuprins 1 Burghezi și proletari 2 Proletari și comuniști 3 Literatura socialistă și comunistă 3.1 Socialismul reacționar 3. ...

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru COLONIZARE

 Rezultatele 1 - 3 din aproximativ 3 pentru COLONIZARE.

RECOLONIZA

... RECOLONIZÁ , recolonizez , vb . I . Tranz . A întări procesul de colonizare

 

WESTERN

WÉSTERN , wésternuri , s . n . Gen de film de aventuri ( creat în America ) , a cărui acțiune se petrece de obicei în timpul colonizării vestului Statelor Unite ale Americii . [ Pr . :