Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:ȘAMAN ... Mai multe din DEX...

ȘAMANISM - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

ȘAMANÍSM s.n. Religie animistă, primitivă, care are la bază credința slujitorii cultului pot influența spiritele bune sau rele printr-un ritual special, manifestat prin extaz religios, prin dansuri și prin formule magice, practicată de unele populații din nordul și centrul Asiei, de diverse triburi de eschimoşi și de indieni din America de Nord, din America de Sud, din Indonezia și din Africa. - Din fr. chamanisme.

Sursa : DEX '98

 

șamanísm s. n.

Sursa : ortografic

 

ȘamanÍsm n. Religie primitivă, ca-racterizată prin cultul strămoșilor, prin credința în spirite și printr-un ritual manife-stat prin extaz, dansuri și formule magice. /chamanisme

Sursa : NODEX

 

ȘAMANÍSM s.n. Cultul spiritelor, în special al celor rele, raspândit și astăzi la unele triburi din Indonezia, Oceania, America și Africa. [< fr. chamanisme].

Sursa : neologisme

 

ȘAMANÍSM s. n. ansamblu de credințe și practici magice constituind forme de mistică primitivă ale religiei unor populații din America de Nord, Asia de Nord și insulele Oc. Pacific, prin cultul strămoșilor, credința în spirite bune și rele, în farmece, ritualuri de tămăduire prin dansuri, stări de extaz etc. (< fr. chamanisme)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru ȘAMANISM

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru ȘAMANISM.

Paul Zarifopol - Unul care a luptat contra prostiei

... literaturii europene duhorile groase amestecate cu miresmele râncede ale misticismelor răsuflate și nemuritoare. Misticism indic, mustit în creieri fleșcăiți de practicile erotice ale Kamasutramului, sau șamanism analfabetic de fakiri și piei-roșii, sleite în sosul șarlatanismului și al pozei vulgar-europene. Ceasul morții lui France se potrivește semnificativ cu un moment ...

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru ȘAMANISM

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru ȘAMANISM.

ȘAMAN

ȘAMÁN , șamani , s . m . Slujitor al