Căutare text în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

 

Cuvânt

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru CULINAR

 Rezultatele 1 - 10 din aproximativ 31 pentru CULINAR.

ȘNIȚEL

... ȘNÍȚEL , șnițele , s . n . Preparat culinar

 

ȚELINĂ

ȚÉLINĂ^2 , țelini , s . f . 1. Pământ care nu s - a lucrat niciodată sau care a fost lăsat mulți ani nelucrat ; pârloagă . 2. Pășune , fâneață ( naturală sau semănată ) . ȚÉLINĂ^1 , țeline , s . f . Plantă erbacee aromatică din familia umbeliferelor , cu frunze mari , penate , cu flori albe , cu un rizom gros , globulos și cărnos , cultivată ca plantă culinară ( Apium

 

ALEURONAT

ALEURONÁT s . n . Produs alimentar , bogat în proteine , obținut din gluten , din care se fac preparate culinare dietetice pentru bolnavii de diabet . [ Pr . : - le -

 

BRASERIE

BRASERÍE , braserii , s . f . Local în care se servesc preparate culinare , specialități de patiserie și de cofetărie , băuturi alcoolice ( fine ) și răcoritoare , cafea

 

BUDINCĂ

... BUDÍNCĂ , budinci , s . f . 1. Preparat culinar făcut din făină ( sau paste făinoase ) , orez , ouă , lapte etc . , adesea îndulcit , și copt în cuptor . 2. Mâncare făcută din legume ( tăiate mărunt ) , brânză etc ...

 

CHATEAUBRIAND

CHATEAUBRIAND s . n . Specialitate culinară , preparată din mușchi ( gros ) de vacă . [ Pr . : șa - to - bri - án ] - Cuv .

 

CHIFTEA

... CHIFTEÁ , chiftele , s . f . Preparat culinar

 

COLȚUNAȘ

... COLȚUNÁȘ , colțunași , s . m . Preparat culinar făcut din aluat tăiat în pătrate mici , care se umplu cu carne , cu brânză , cu marmeladă etc . și apoi se fierb în apă . [ Var . : călțunáș ...

 

CREMĂ

... CRÉMĂ , creme , s . f . 1. Preparat culinar de consistența unei paste , obținut din lapte , ouă și zahăr , cu adaos de cafea , ciocolată , vanilie etc . , care se servește ca desert sau se adaugă ...

 

CROCHETĂ

... CROCHÉTĂ , crochete , s . f . ( Mai ales la pl . ) Preparat culinar din aluat , griș , brânză , zarzavaturi etc . cu diferite ingrediente ( chimion , cașcaval , mac etc . ) , în formă de bastonașe sau de turtițe prăjite în grăsime sau coapte ...

 

   Următoarele >>>