Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:SUPRAREALIST ... Mai multe din DEX...

SUPRAREALISM - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

SUPRAREALÍSM s.n. Curent literar și artistic apărut în prima jumătate a sec. XX, care pune accentul pe activitatea spontană a imaginației și pe exploatarea zonelor iraționalului în creația artistică. [Pr.: -re-a-] - Supra- + realism (după fr. surréalisme).

Sursa : DEX '98

 

suprarealísm s. n. (sil. -pra-re-a-)

Sursa : ortografic

 

SUPRAREALÍSM n. Curent în literatură și artă care pune accentul pe activitatea spontană a imaginației, pe elementele iraționale și subconștiente. [Sil. su-pra-re-a-] /supra- + realism

Sursa : NODEX

 

SUPRAREALÍSM s.n. Curent artistic și literar de avangardă din sec. XX, care neagă gândirea logică și își îndreaptă toată atenția asupra iraționalului, inconștientului, viselor și fenomenelor de automatism, considerându-le ca fiind unica modalitate revelatoare a veritabilei noastre esențe și potențialități. [Pron. -re-a-. / < supra- + realism, după fr. surréalisme].

Sursa : neologisme

 

SUPRAREALÍSM s. n. curent literar și artistic de avangardă din sec. XX, care, negând gândirea logică și activitatea premeditată a rațiunii în procesul creației artistice, preconiza o totală libertate de expresie, punând accentul pe irațional, inconștient, pe vise și pe automatismul psihic și verbal. (după fr. surréalisme)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru SUPRAREALISM

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru SUPRAREALISM.

SUPRAREALIST

... SUPRAREALÍST , - Ă , suprarealiști , - ste , adj . , s . m . și f . 1. Adj . Care ține de suprarealism , privitor la suprarealism