Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

  Vezi și:DEZARMARE, LICHIDATOR, LICHIDATORISM ... Mai multe din DEX...

LICHIDARE - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Deschide în DEX Vizual

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

LICHIDÁRE, lichidări, s.f. Acțiunea de a lichida. * Loc. adj. și adv. În lichidare = (care este) în curs de desființare. - V. lichida.

Sursa : DEX '98

 

LICHIDÁRE s. v. asasinare, omorâre, supri-mare, ucidere.

Sursa : sinonime

 

LICHIDÁRE s. 1. încheiere, terminare. (\~ tuturor socotelilor.) 2. desființare, stârpire, suprimare. (\~ abuzurilor.) 3. v. nimicire. 4. achitare, onorare, plată, plătire, (înv.) răspundere. (\~ unei datorii.)

Sursa : sinonime

 

lichidáre s. f., g.-d. art. lichidării; pl. lichidări

Sursa : ortografic

 

LICHIDÁRE s.f. 1. Desființare, nimicire. 2. Îndeplinire a formelor și a lucrărilor în vederea încetării definitive a activității unei întreprinderi. [< lichida].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru LICHIDARE

 Rezultatele 1 - 2 din aproximativ 2 pentru LICHIDARE.

Vasile Alecsandri - Dridri

Vasile Alecsandri - Dridri Dridri de Vasile Alecsandri Ziarul francez Teatrul, cu data 25 iunie 1851, conține liniile următoare: ,,O tânără artistă, cea mai frumușică din toate câte le-am zărit pe scenele teatrelor de pe bulevarde, a murit în floarea tinereții! Veselă și grațioasă, ea poseda calitățile inimii și ale spiritului. Toți acei care au cunoscut-o regretă în persoana sa o artistă de talent și un model perfect de eleganță și de istețime pariziană. Ea purta între amici gentila denumire de Dridri, însă numele ei adevărat era: Marie-AngĂ©lique Chataignez!“ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Citind aceste rânduri, mulți din românii care au fost emigrați la Paris în anul 1848 își vor aduce aminte de acea drăgălașă copilă atât de pariziană în spiritul său, atât de română în inima sa!... Ea s-a unit la toate aspirările patriotice ale generației entuziaste de acum 20 de ani, care a dat semne de viață națională în Iași și București; ea a împrăștiat adeseori cu farmecul veseliei sale negurile posomorâte de pe fruntea celor descurajați și a lucit ca o dulce rază de soarele patriei în ochii multor emigrați din țările noastre. Prin ...

 

Gib Mihăescu - Donna Alba - Volumul I

Gib Mihăescu - Donna Alba - Volumul I Donna Alba de Gib Mihăescu (Volumul I) Volumul II →→ Am pornit cu stângul în lume, ca și în război. La demobilizare, acolo, în dosul magaziilor gării, pe câmpul presărat cu mese și cu soldați beți de fericirea vieții recâștigate, pe toți i-am auzit: "Băgați de seamă, când vă veți vedea cu libretul în mână, să porniți cu dreptul!" Dar eu știu că oricât m-am muncit cu gândul, acum un an, să mișc întâi dreptul, când s-o da semnalul de plecare, spre front, din obișnuință militărească - deși acum nu mai răcneau porunci scurte ca la paradă și nimeni nu se uita cu ce pas o ia omul spre moarte -, am mișcat stângul. Și iată-mă c-am ajuns prin atâtea ploi de foc, cu picioarele și cu mâinile zdravene, cu pieptul neîngăurit, tocmai aici, în această zi sfințită a liberării de orice pericol. Iar astăzi e zi de marți și dacă toți oamenii dimprejurul meu se fac a uita c-au să pornească înapoi pe drumul vieții, cu tot dreptul mișcat întâi, într-o zi atât de nefastă, eu mă simt din cale-afară de ...

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru LICHIDARE

 Rezultatele 1 - 4 din aproximativ 4 pentru LICHIDARE.

DEZARMARE

DEZARMÁRE , dezarmări , s . f . Acțiunea de a dezarma ; ansamblu de măsuri privind lichidarea sau limitarea armamentelor și a forțelor armate , în primul rând a armelor de distrugere în masă . - V.

 

LICHIDATOR

... LICHIDATÓR , - OÁRE , lichidatori , - oare , s . m . și f . Persoană însărcinată a îndeplini sau a conduce operațiile de lichidare

 

LICHIDATORISM

LICHIDATORÍSM s . n . Curent oportunist de dreapta în sânul unor partide muncitorești , care preconiza lichidarea partidului revoluționar ilegal și crearea unui partid oportunist legal . - Lichidator + suf . - ism ( după rus .