Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

EPISCOPAT - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

EPISCOPÁT, episcopate, s.n. Rangul, demnitatea, funcția de episcop^1; timpul cât este în funcție un episcop^1; episcopie. - Din fr. épiscopat, lat. episcopatus.

Sursa : DEX '98

 

EPISCOPÁT s. n. (bis.) rangul, demnitatea, funcția de episcop; durata sa, episcopie. (< fr. épiscopat, lat. episcopatus)

Sursa : neoficial

 

EPISCOPÁT s. v. episcopie.

Sursa : sinonime

 

episcopát s. n., pl. episcopáte

Sursa : ortografic

 

EPISCOPÁT \~e n. 1) Funcția de episcop. 2) Timpul cât este în funcție un episcop. /épiscopat, lat. episcopatus

Sursa : NODEX

 

EPISCOPÁT s.n. Rangul, demnitatea de episcop; timpul cât un episcop ocupă această funcție; episcopie. [Cf. fr. épiscopat, lat. episcopatus].

Sursa : neologisme

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.

 

Rezultate suplimentare

 

Rezultate din Literatură pentru EPISCOPAT

 Rezultatele 1 - 1 din aproximativ 1 pentru EPISCOPAT.

Ion Luca Caragiale - Un incident de senzație

Ion Luca Caragiale - Un incident de senzaţie Un incident de senzație de Ion Luca Caragiale Pe la mijlocul veacului trecut, s-a petrecut în Germania un incident de mare senzație — am putea zice un mare scandal bisericesc — despre care găsim, într-o publicație de pe vremuri, niște documente ce, poate, vor interesa pe cititorii noștri... Uneori și scandalurile sunt interesante — chiar cele bisericești. Iată de ce e vorba. În catedrala vestitului oraș Trier, de pe râul Mosel, a fost expusă în anul 1844... „hlamida pe care a purtat-o mântuitorul când l-au dus la Golgota ca să-l răstignească pre el spre îndeplinirea scripturilor și spre a noastră, a nepocăiților, răscumpărare de blestemul păcatului strămoșesc..." Gazeta orașului Metz, în număru-i de la 20 septembre același an, scria următoarele: „Un litograf de la noi a cumpărat de 20.000 franci stofă de mătase, pe care s-o taie în bucăți ca să tipărească pe ele desenul «hlamidei». O singură casă de comerț tot de aici a vândut în aste trei săptămâni 80.000 de medalii cu chipul fecioarei; ...