|
||
Vezi și:CARAMELĂ,
ALVIȚĂ,
CARAMELIZA,
CARAMELIZARE,
COCA-COLA,
DROPS,
ROM
... Mai multe din DEX...
CARAMEL - Definiția din dicționarTraducere: engleză Deschide în DEX Vizual Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit. CARAMÉL, carameluri, s.n. Produs de culoare brună-roșcată solubil în apă, obținut prin încălzirea și deshidratarea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau a unor alimente și la prepararea plăcilor fotografice. - Din it. caramel.Sursa : DEX '98 caramél (zahăr ars, cremă) s. n., pl. caraméluriSursa : ortografic CARAMÉL n. Produs obținut prin topirea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau alimente. /Sursa : NODEX CARAMÉL s. n. zahăr ars, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi, alimente. (< fr., sp. caramel)Sursa : neoficial CARAMÉL s.n. Zahăr ars, folosit la cofetărie și la colorarea unor băuturi sau alimente. [< fr. caramel, cf. sp. caramelo].Sursa : neologisme Copyright © 2004-2020 DEX online. Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note. Rezultate suplimentare
Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru CARAMELRezultatele 1 - 8 din aproximativ 8 pentru CARAMEL. ... CARAMÉLĂ , caramele , s . f . Bomboană făcută din caramel amestecat cu diferite substanțe colorante și aromatice . [ Var . : carameá s . f . ] - Refăcut din caramele ( pl . lui caramel < fr . caramel ... ALVÍȚĂ s . f . Produs alimentar zaharos , fabricat din caramel ... CARAMELIZÁ , caramelizez , vb . I . Refl . și tranz . A ( se ) transforma prin încălzire în caramel CARAMELIZÁRE s . f . Acțiunea de a ( se ) carameliza și rezultatul ei ; spec . proces de descompunere , prin încălzire , a caramelurilor . - V. ... COCA - CÓLA - CÓLA s . f . Băutură răcoritoare preparată din zahăr caramel ... DROPS , dropsuri , s . n . Bomboană cu aspect sticlos , de diferite forme și culori , fabricată din caramel ... fermentarea ( naturală sau artificială ) și distilarea sucului sau melasei din trestie de zahăr ori din alcool rafinat cu adaos de esențe sintetice și colorat cu caramel . 2. Cantitate de rom ^1 ( 1 ) , care se servește într - un păhărel sau într - un țoi . [ Var . : rum ( reg . ) s . n . ] ROM ^2 , romi , s ... |