Căutare în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

Pentru căutare rapidă introduceți minim 3 litere.

AGENTURĂ - Definiția din dicționar

Traducere: engleză

Notă: Puteţi căuta fiecare cuvânt din cadrul definiţiei printr-un simplu click pe cuvântul dorit.

AGENTÚRĂ, agenturi, s.f. 1. Casă de afaceri, în țările capitaliste, condusă de un agent (1); totalitatea afacerilor efectuate de o astfel de casă; agenție. 2. Grupare aflată în slujba intereselor unui stat străin sau a unor cercuri financiare ori politice străine, care înteprinde acțiuni de spionaj și urmărește subordonarea economico-politică a statului în care acționează. - Din germ. Agentur.

Sursa : DEX '98

 

AGENTÚRĂ s. v. sucursală.

Sursa : sinonime

 

agentúră s. f., g.-d. art. agentúrii; pl. agentúri

Sursa : ortografic

 

AGENTÚR//Ă \~i f. 1) Serviciu de spionaj aflat în slujba altui stat. \~ secretă. 2) Casă de comerț, condusă de un agent. /Agentur

Sursa : NODEX

 

AGENTÚRĂ s.f. 1. Serviciu de informare, de spionaj aflat în slujba unui stat străin, a unor grupuri financiare sau politice străine. 2. Casă de afaceri în țările capitaliste, condusă de un agent (1); Afacerile efectuate de o astfel de casă; agenție. [Var. aghentură s.f. / < germ. Agentur].

Sursa : neologisme

 

AGENTÚRĂ s. f. 1. serviciu de informare, de spionaj în slujba unui stat străin, a unor interese străine. 2. casă de afaceri condusă de un agent (1); afacerile efectuate; agenție. (< germ. Agentur)

Sursa : neoficial

 

Copyright © 2004-2020 DEX online.

Copierea definițiilor este permisă sublicență GPL , cu condiția păstrării acestei note.